Pendapatan semikonduktor ing saindenging jagad mudhun 3.6% ing 2023

Dhésèmber 02 2022
 
 
Prakiraan Gartner Pertumbuhan Pendapatan Semikonduktor ing saindenging jagad bakal mudhun 3.6% ing 2023

Keluwihan dadi ora bisa dihindari kanthi kahanan ekonomi sing saya tambah
Pendapatan semikonduktor global dijangkepi mudhun 3.6% ing taun 2023, miturut ramalan paling anyar saka Gartner, Inc. Ing taun 2022, pasar saya mundhak 4% lan total $618 milyar.
"Prospek jangka pendek kanggo revenue semikonduktor saya tambah parah," ujare Richard Gordon, Wakil Presiden Praktek ing Gartner."Kerusakan kanthi cepet ing ekonomi global lan permintaan konsumen sing saya ringkih bakal mengaruhi pasar semikonduktor ing taun 2023."
Pendapatan semikonduktor global diramalake dadi $ 596 milyar ing 2023, mudhun saka ramalan sadurunge $ 623 milyar (pirsani Tabel 1).

Tabel 1. Prakiraan Pendapatan Semikonduktor, Donya, 2021-2023
(Miliar dolar AS)
2021 2022 2023
-------
Asil 595 618 596
Wutah (%) 26,3 4,0 -3,6
Sumber: Gartner (November 2022)
Saiki, pasar semikonduktor polarisasi antarane pasar sing didorong konsumen lan pasar sing didorong perusahaan.Kekirangan ing pasar sing didorong konsumen didorong utamane dening penurunan pendapatan sing bisa ditindakake amarga kenaikan inflasi lan tingkat bunga, nanging uga dening reprioritization belanja discretionary konsumen menyang wilayah liyane kayata lelungan, luang lan hiburan, sing duwe negatif. efek knock-on ing tuku teknologi.
Ing sisih liya, pasar sing didorong perusahaan, kayata jaringan perusahaan, komputasi perusahaan, industri, transportasi medis lan komersial, nganti saiki, relatif tahan sanajan ana kemerosotan ekonomi makro lan keprihatinan geopolitik.
"Kekuwatan relatif ing pasar sing didorong perusahaan asale saka investasi strategis dening perusahaan sing pengin nguatake infrastruktur kanggo terus ndhukung pakaryan saka tenaga kerja ing omah, rencana ekspansi bisnis lan strategi digitalisasi sing terus-terusan," ujare Gordon.

Asil Memori Mudhun 16% ing 2023
Ing sisa taun 2022, pasar memori nyekseni panjaluk sing sithik, inventaris bengkak lan para pelanggan meksa rega sing luwih murah.Akibaté, pasar memori bakal tetep rata ing taun 2022 lan diramal bakal nyuda 16.2% ing taun 2023.
Prospek ekonomi sing saya elek nyebabake produksi smartphone, PC lan elektronik konsumen sing negatipake pasar DRAM kanggo oversupply kanggo sisa taun 2022 lan telung kuartal pisanan 2023. Analis Gartner ngira revenue DRAM bakal mudhun 2.6% nganti tekan $90.5 milyar ing taun 2022. lan bakal mudhun maneh 18% ing 2023, dadi total $74.2 milyar.
Pemadaman fab NAND sing kedadeyan ing kuartal pertama 2022 nambah rega lan nutupi lingkungan panjaluk sing saya rusak kanthi cepet, nyebabake persediaan sing berlebihan ing kuartal kaping telu 2022 sing samesthine bakal ditindakake ing separo pisanan 2023. Pendapatan NAND dijangkepi mundhak. 4.4% dadi $68.8 milyar ing taun 2022, nanging bakal mudhun 13.7% ing taun 2023 dadi $59.4 milyar.
"Nalika rusak ing lingkungan makroekonomi bakal nyuda permintaan konsumen, kita ngarepake konsumsi semikonduktor sing luwih apik saka investasi bisnis.Akibate, pasar kayata industri, infrastruktur telekomunikasi lan pusat data bakal kurang kena pengaruh sentimen konsumen lan mbuwang ing wektu sing cendhak, "ujare Gordon.
Klien Gartner bisa maca liyane ing "Analisis Prakiraan: Semikonduktor lan Elektronik, ing saindenging jagad."
 
Colable Electronics Co.,LTD


Wektu kirim: Dec-03-2022